RETRO

Muitininkai šią savaitę griežčiau tikrins įvežamas sankcionuotas prekes

muitiIšaugus iš Vidurinės Azijos importuojamų prekių srautui, šią savaitę muitinės pareigūnai griežtina į Lietuvą įvežamų sankcionuotų prekių patikrą. 

Kilus įtarimams, kad prekių kilmės arba paskirties šalis nurodyta klaidingai, lapkričio 28 – gruodžio 3 dienomis itin griežtai bus tikrinami kroviniai ir juos lydintys dokumentai, pranešė Muitinės departamentas. 

„Pastebėjome, kad į Lietuvą importuojamų prekių iš Vidurinės Azijos šalių kiekiai šiemet išaugo kone 90 procentų. Toks drastiškas augimas gali reikšti, kad prisidengiant kitomis valstybėmis, bandoma realizuoti Europos Sąjungos sankcionuojamas prekes iš Rusijos ar Baltarusijos, – pranešime teigė Muitines departamento generalinio direktoriaus pavaduotoja Dovilė Kraulaidienė.

Taip pat muitinės pareigūnai stiprins transporto priemonių, kurių priekabos registruotos Baltarusijoje arba Rusijoje, patikrą rentgenu. 

Lietuvos muitinė nuo liepos iki lapkričio 20 dienos daugiau nei 10,5 tūkst. kartų neįleido prekių, kai šalis siuntėja arba gavėja buvo Rusija ir daugiau nei 3 tūkst. kartų, – Baltarusija.

Sausį–spalį, palyginti su 2021 metais, į Lietuvą iš Kirgizijos, Kazachstano, Uzbekistano, Turkmėnistano ir Tadžikistano importuotų prekių bendra statistinė vertė padidėjo 88 proc., eksportuotų prekių – 2,3 karto.

sumin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode