Sprogimas

NATO oro policijos misiją Lietuvoje perima Lenkija, talkins ir prancūzai

natoNATO oro policijos misiją Lietuvoje ketvirtadienį perima Lenkija, savo naikintuvus atsiunčia Prancūzija. 

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose ketvirtadienį vyks NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse vykdančių karinių vienetų pasikeitimo ceremonija.

Pastaruoju metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse stiprinusios Lenkijos karinės oro pajėgos lieka Lietuvoje ir perima iš Vengrijos misijos vadovavimą.

Kaip pranešė kariuomenė, lenkams talkinti atvyksta Prancūzijos kariai, kurie stiprins misiją su pirmą kartą Lietuvoje dislokuojamais galingiausiais savo šalies naikintuvais.

Lenkijos karinių oro pajėgų kariai Baltijos šalių oro erdvę toliau saugos su keturiais naikintuvais „F-16“, o Prancūzija į Lietuvą pirmą kartą atsiunčia keturis naikintuvus „Rafale“.

Prancūzijos karinės oro pajėgos NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaus devintą kartą, o šeštą kartą bus dislokuotos Lietuvoje.

Misiją baigiantys Vengrijos kariai oro erdvės apsaugą vykdė su keturiais naikintuvais „JAS-39 Grippen“.

Misijoje dalyvavo apie 150 karių – lakūnai, technikai, medicinos personalas, palaikymo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode