RETRO

Baltijos šalių ministrai aptars kreipimąsi į TOK prieš rusų dalyvavimą olimpiadoje

ministraiŠvietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir už sportą atsakingi Latvijos ir Estijos ministrai ketvirtadienį nuotoliniu būdu aptars iniciatyvą kreiptis į Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK), kad olimpiadoje nebūtų leidžiama dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams.

„Pastangos grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas prisidengiant neutralumo šydu padeda Rusijos ir Baltarusijos propagandai palaikyti šių šalių kriminalinius režimus teigiant, kad ne visi mato Rusiją ar Baltarusiją agresorėmis. Mes su tuo nesutinkame ir nenorime, kad mūsų sportininkai būtų priversti dalyvauti varžybose su agresorių atstovais ir aukoti savo ir savo atstovaujamų valstybių bei visuomenių vertybes“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė.

Su kolegomis iš Baltijos šalių nuotolinį susitikimą inicijavusi J. Šiugždinienė planuoja aptarti dokumento akcentus, taip pat ketinama kreiptis į Šiaurės ir kitas šalis prisijungti prie šio kreipimosi, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Tarptautinis olimpinis komitetas praėjusią savaitę pasiūlė, kad rusai ir baltarusiai 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti kaip neutralūs sportininkai.

Komitetas pareiškė, kad „jokiam sportininkui neturėtų būti užkirstas kelias dalyvauti varžybose vien dėl savo paso“.

Baltijos šalys, Lenkija tokiam sprendimui teigia nepritariančios, o Latvija net svarsto boikotuoti olimpines žaidynes, jei jose dalyvaus rusai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode