Sprogimas

Komisija Kyjive praneš apie paramos paketą, aptars Ukrainos narystę ES – V. Sinkevičius

paketaEuropos Komisija vizito Kyjive metu praneš apie naują pagalbos paketą Ukrainai, aptars šalies siekiamos narystės Europos Sąjungoje perspektyvas, sako Ukrainos sostinėje su Komisijos delegacija viešintis komisaras Virginijus Sinkevičius.

„Prezidentė paskelbs apie dar papildomą 50 mln. (eurų) paketą, jis nėra kažkoks didelis, lyginant su visa pagalba, kuri siekia 50 mlrd. (eurų) bet tai bus dar vienas naujas papildomas paketas“, – BNS telefonu iš Kyjivo ketvirtadienį sakė eurokomisaras.

Ukrainoje Europos Komisijos pirmininkės Ursula fon der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir 15 eurokomisarų delegacija lankosi V. Sinkevičiaus iniciatyva.

„Planuojame aptarti visą eilę klausimų – nuo naujo pagalbos paketo paskelbimo iki biudžeto, finansų klausimų, diplomatijos pastangų suderinamumo, žalio ir tvaraus Ukrainos miestų atstatymo. Bus pasirašytas susitarimas dėl vandenilio ir biometano technologijų gavybos, bendradarbiavimo, vystymo“, – vardino politikas.

Pasak jo, Ukraina daro pažangą kelyje į narystę Europos Sąjungoje, vis dėlto jis pabrėžė, kad detaliau gali vertinti tik savo srities procesus.

„Pažanga tikrai yra daroma, tai yra fantastika, kaip Ukraina tvarkosi, esant karui šalyje, – kalbėjo V. Sinkevičius. – Esame labai smarkiai pasistūmėję, nors tai yra viena sudėtingiausių sričių, bet esame padengę turbūt per 70 proc. įstatymų leidybos. Aišku, tik priimti įstatymus nepakanka, reikia juos įgyvendinti, tam reikės laiko, bet mes esame pasiruošę remti Ukrainą.“

Politikas akcentavo, kad detaliau Kyjivo pažanga bus įvertinta ataskaitoje.

Europos Sąjungos šalių lyderiai pernai birželį sutarė dėl kandidatės į Bendriją statuso suteikimo Ukrainai ir taip sudarė sąlygas Kyjivui pradėti daug metų, o galbūt ir dešimtmečių, truksiantį kelią link prisijungimo į ES, pareikalausiančio esminių šalies valdymo reformų ir sunkių derybų.

„Tačiau svarbiausia – pati vizito žinia: kad Europos Komisija, Europos Sąjunga yra kartu su Ukraina iki galo, rems Ukrainą visokeriopai“, – sakė V. Sinkevičius.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode