Sprogimas

Kas yra bendro tarp šokio salsa ir salsos padažo?

Pramoginių šokių mėgėjai žino, jog šokio salsa gimtinė yra Kubos sala. Šis šokis primena indėnų ir afrikiečių muzikos kokteilį. Tačiau tai dar ne viskas, kuo galime apibūdinti žodžiu „salsa“. Smagurių tarpe neišpasakytu gardumu garsėja salsos padažai.

Kokia yra tikroji žodžio „salsa“ reikšmė?

Patsai žodis „salsa“, iš ispanų kalbos išvertus lietuviškai reiškia žodį „padažas“. Vadinasi, tiek šokis, tiek padažas – abu kartu reiškia egzotiškumą, energingumą ir karštą temperamentą tiek fizine, tiek kulinarine prasme. Salsos padažai dabar yra pagrindinis Centrinės ir Pietų Amerikos virtuvių perliukas. Jie itin populiarūs meksikiečių virtuvėje ir skirti pikantiškų patiekalų pagardinimui.

Kas įeina į salsos padažų sudėtį?

Pats salsos padažas tikrai yra gerai žinomas visose pasaulio virtuvėse. Jis gaminamas pagal klasikinį receptą, pritaikant nedideles kulinarines improvizacijas. Pats padažas gaminamas iš šviežių daržovių, pridedant į jį šiek tiek aitriųjų  čili pipirų. Pagrindinis šio padažo komponentas yra pomidorai. Jie turi būti visiškai prinokę, tačiau nepernokę. Kuo mėsingesnis pomidoras, tuo labiau jis tinka salsos padažui. Jei salsos padažui imate kilogramą pomidorų, tai jam dar prireiks 2-3 čili pipirų ankščių, kad padažą galėtumėte pavadinti tikrai karštu. Tačiau jeigu norite truputį sušvelninti padažo aštrumą, tada reikia iš čili pipirų ankščių pašalinti sėklas, kurios ir prideda pipirui išskirtinį aštrumą, arba pakaks ir paprikos.

Ar verta pačiam imtis pasigaminti salsos padažą?

Pasigaminti klasikinio tipo salsos padažą gali kiekvienas, kuris mėgsta gaminti valgyti. Tačiau vis dėlto jį gaminant reikalingas nuoseklumas ir kruopštumas, kad padažas tikrai pavyktų. Todėl jei padarytumėte bent pačią mažiausią klaidelę, jūsų geri norai gali nueiti vėjais. Todėl verčiau nerizikuoti, nes šie padažai yra parduodami ne tik fizinėse, bet ir internetinėse parduotuvėse. Jūs galite nusipirkti jau paruoštus valgymui įvairios sudėties salsos padažus. Ir tai bus pats teisingiausias jūsų pasirinktas variantas. Salsos padažas labai tinka prie bulvių traškučių, skrebučių ar iš kukurūzų miltų keptų paplotėlių. Jis taip pat tinka prie avienos, jautienos, kiaulienos ir paukštienos mėsos patiekalų.

22-99

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode