RETRO

Gimnazijoje iš trečiojo aukšto iškrito mergaitė

Vilniaus rajono Mickūnų gimnazijoje praėjusią savaitę iš trečiojo aukšto iškrito ir susižalojo paauglė, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. 

Kaip BNS penktadienį informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Somorokovskaja, nelaimė įvyko prieš savaitę, lapkričio 18 dieną.

Policijai pranešta, kad apie 11.50 val. Vilniaus rajone, Mickūnų gimnazijos teritorijoje aptikta iš mokyklos pastato trečiojo aukšto iškritusi 2008 metų gimimo mergaitė.

„Mergaitė po medikų apžiūros išvežta į ligoninę, įvykis tiriamas, pareigūnai aiškinasi jo aplinkybes. Informacija taip pat buvo perduota Vaiko teisių tarnybai“, – BNS sakė J Somorokovskaja.

Anot jos, pareigūnai dėl mergaitės sužalojimų jos kol kas neapklausė, tą ketinama padaryti artimiausiu metu. Pirminiais duomenimis, jos būklė nėra sunki.

Apie įvykį pirmasis pranešęs LRT nurodo, kad po incidento moksleiviams ir pedagogams buvo organizuoti grupiniai užsiėmimai bei suteiktos individualios konsultacijos.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius naujienų portalui teigė, kad po įvykio tarnyba bendravo su vaiko tėvais, jiems pasiūlyta psichologo pagalba, jie rūpinasi vaiku.

------

PSICHOLOGINĖ PAGALBA

Vilties linija: pagalba suaugsiems: 116 123

Pagalbos moterims linija: 8 800 66366

Vyrų linija: 8 670 00027

Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“: 8 604 11119

Mobilioji psichologinių krizių įveikimo komanda: 8 616 22252

Jaunimo linija: emocinė parama jaunimui: 8 800 28888

Vaikų linija: emocinė parama teikiama vaikams, paaugliams: 116 111

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius: (8-5) 275 75 64

Linija „Doverija“: rusų kalba paaugliams ir jaunimui: 8 800 77277

artimiems.lt: pagalba nusižudžiusiųjų artimiesiems:

tuesi.lt: interneto svetainė skirta savižudybės krizę išgyvenančiam žmogui

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode