Sprogimas

Neįprastas skonis: žuvis kepta druskoje

  • Dorados, keptos druskoje
  • Patiekalui reikės:
  • 2 vnt. dorados
  • 1 kg  jūros druskos
  • 500 ml vandens
  • 2 vnt. fasuotos citrinžolės
  • 1 vnt. Chalapos paprikos
  • 2 gabalėliai česnako  
  • 1 vnt. žaliosios citrinos          
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • kalendrų saujelė          

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį išdorokite, nuplaukite tekančiu vandeniu. Į žuvies vidų įdėkite susmulkintų citrinžolių.
  2. Dubenyje sumaišykite druską su vandeniu.
  3. Išklokite kepimo popieriumi skardą, paskleiskite druskos mišinį panašia į žuvies forma.
  4. Uždėkite žuvį ant druskos, tada ant žuvies kaskart prispausdami sudėkite likusią druską.
  5. Kepkite žuvį 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių, tada sulaužykite druskos plutą ir nuvalykite ją nuo žuvies.
  6. Pasigaminkite padažą. Chalapos papriką susmulkinkite. Sutrinkite česnako skilteles su paprika iki vientisos masės, išspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvų padažą, įberkite kapotų šviežių kalendrų ir suberkite palmių cukrų. Viską išmaišykite.
  7. Padažą patiekite prie žuvies. Skanaus!

Asociatyvi BNS nuotr: Egzotinės žuvys.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode