Sprogimas

Alzheimerio dienoje – apie demenciją

Rugsėjo 21 d. – Alzheimerio diena. Neatsitiktinai Plinkšių globos namuose (Mažeikių r.) vyko konferencija „Demencijai įtaką darantys veiksniai ir profesionali pagalba gyvenimo kokybei“. Lektoriai susirinkusius informavo apie demencijos rizikos veiksnius bei jų mažinimą, pagalbą šia liga sergantiesiems. Pristatytos asmens priežiūros priemonės. Specialistai pasidalino savo darbo su demenciją sergančiaisiais patirtimi.

Paskaitas apie smegenų unikalumą ir demencijos prevenciją skaitė Šiaulių technologijų mokymo centro sveikatos mokslų ir psichologijos mokytoja Vykinta Korsakienė, apie demencijos sergančio asmens priežiūrą kalbėjo Slaugos konsultacijų centro „Sidabra“ vadovė Nereta Stanislovienė, apie kasdieninius iššūkius, susijusius su psichikos negalia, paskaitą skaitė Mažeikių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos „Gyvenimo spalvos“ vadovė Lilia Baltutienė. Vilniaus Gailgalaičio globos namų direktorius Ginter Harner aptarė globos namų specialistų ir aplinkos įtaką demencija sergantiems asmenims.

Konferencijoje dalyvavo klausytojai iš Telšių, Skuodo, Ylakių, Klaipėdos, Šilutės, Palangos, Gargždų, Šeduvos ir Mažeikių.

Konferencijos metu buvo galima susipažinti su „Sidabra“ slaugos ir konsultacijų centro informaciniu bei „Seni“ slaugos gaminių stendais, eksponuotamis „Gyvenimo spalvos“ gaminių bei Plinkšių globos namų gyventojų darbų parodomis, o taip pat ir sensoriniu sodu bei Snoezelen kambariu.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode