Sprogimas

FNTT tyrime dėl didelės vertės sukčiavimo, turto pasisavinimo – septyni įtariamieji

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl didelės vertės sukčiavimo, svetimo turto pasisavinimo, svetimo turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala bei dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo įtarimai pareikšti septyniems asmenims. 

Kaip pirmadienį pranešė tarnyba, tyrimo metu buvo atliktos 24 kratos Biržuose ir Biržų rajone bei Vilniuje, jų metu buvo paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, kompiuteriai, buhalterinės apskaitos dokumentai, užrašai, grynieji pinigai ir kiti daiktai. 

FNTT Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai tiria realiai nevykusių sandorių įtraukimą į apskaitą, netikrų žemės sklypų įsigijimo sandorius, dokumentų klastojimą siekiant išvengti susidariusios didelės vertės turtinės prievolės ir kitas, kaip įtariama, padarytas nusikalstamas veikas.

„Galimai padarytos žalos valstybei dydis dar nustatinėjamas. Laikinai apribota nuosavybės teisė turtui, kurio vertė siekia 1,2 mln. eurų“, – rašoma pranešime. 

BNS savaitgalį skelbė, kad buvo atlikti dokumentų poėmiai atlikti bendrovėje „Žydruva“, kuriai vadovauja buvusio Seimo nario, „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus žmona Birutė Rinkevičienė.

„Dokumentai patikrinti, paimti (...) Kiek supratau, yra kažkoks skundas, kuris dabar tiriamas“, – BNS šeštadienį sakė buvęs parlamentaras, taip pat patvirtinęs, kad turi šios įmonės akcijų.

V. Rinkevičius tvirtino, kad nebuvo sulaikytas apklausai FNTT pareigūnų.

V. Rinkevičius Seimo nariu buvo tris kadencijas – 2000-2004, 2004-2008 ir 2016-2020 metais. Šiuo metu jis teigė esantis ūkininkas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode