RETRO

JAV kariuomenės vadas žada, kad pajėgos Lietuvoje bus dislokuojamos nuolatos – V. Rupšys

rupsysKariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako iš JAV kolegos Marko Milley (Marko Milio) išgirdęs patikinimą, jog amerikiečių kariai Lietuvoje bus dislokuojami nuolatos.

„Vienas svarbiausias generolo M. A. Milley išsakytas patikinimas yra, kad JAV kariai Lietuvoje bus dislokuojami nuolatos“, – trečiadienį kariuomenės išplatintame pranešime cituojamas generolas leitenantas V. Rupšys.

JAV kariai Lietuvoje reguliariai rotuojami, tačiau Lietuvos politikai siekia nuolatinio amerikiečių buvimo. Vis dėlto, Lietuvos kariuomenės vadas yra sakęs, kad tai „yra tas pats, kas nuolatinis buvimas“.

Kaip vėliau BNS nurodė Lietuvos kariuomenė, M. Milley kalbėdamas apie nuolatinį dislokavimą omenyje turėjo nuolatinį pajėgų rotavimą.

Lietuvos kariuomenės vadas Vašingtone su JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininku taip pat aptarė ir ginkluotės atstatymo klausimus, dalį pajėgumų perdavus Rusijos užpultai Ukrainai.

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra strateginė Lietuvos sąjungininkė, kuri vertina Lietuvos kaip NATO narės modernėjimą ir pasirengimą gintis savo pajėgumais nuo galimų agresorių bei numato pagalbą atstatant ginkluotės pajėgumus, kurie atsirado dėl teikiamos paramos Ukrainai“, – sakė jis.

Susitikime Lietuvos ir Jungtinių Valstijų kariuomenių vadai taip pat aptarė abiejų valstybių karinį bendradarbiavimą mokymo ir pratybų kontekste, regiono gynybos ir saugumo stiprinimą.

Susitikime su M. A. Milley, pasak kariuomenės, ypatingas dėmesys skirtas ateities bendradarbiavimo plėtojimui, Lietuvos pajėgumų stiprinimui oro gynybos, kibernetinio saugumo, žvalgybos, paramos Lietuvos kariuomenės modernizavimui bei kitose svarbiose dvišalės partnerystės srityse.

JAV Lietuvoje nuo 2019 metų rotuoja batalioną – daugiau nei 500 karių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode