Teismas dėl kyšininkavimo nuteisė buvusį Plungės ligoninės vadovą A. Martusevičių

plungesligVilniaus miesto apylinkės teismas dėl kyšininkavimo nuteisė buvusį Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorių Antaną Martusevičių, ten pat dirbusią finansininkę Loretą Miltenienę.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, kaltu dėl papirkimo pripažintas kelių privačių medicinine įranga ir kitomis priemonėmis prekiaujančių įmonių atstovas Vytautas Kasnauskas.

Teismas šiems asmenims skyrė baudas. Antanas Martusevičius privalės sumokėti 35 tūkst. eurų baudą. Jam taip pat atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į pareigas trejus metus.

L. Miltenienei skirta 14,9 tūkst. eurų, o V. Kasnauskui – 36,8 tūkst. eurų bauda.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Baudžiamosios bylos duomenimis, A. Martusevičius, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, savo naudai tiesiogiai priėmė kyšius už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

Nustatyta, kad jis nuo 2019-ųjų lapkričio iki 2021 metų vasario priėmė bendrai ne mažesnį nei 1250 eurų kyšį už tai, kad Plungės rajono savivaldybės ligoninė pasirinktų kaltinamojo V. Kasnausko atstovaujamų įmonių teikiamas paslaugas bei prekes.

Minėtos ligoninės tuometinė finansininkė priėmė 1700 eurų kyšį už tai, kad savalaikiai įformintų pateiktus apmokėjimo dokumentus, nevilkintų ir patvirtintų apmokėjimus už ligoninės iš V. Kasnausko atstovaujamų įmonių nupirktas medicinines priemones ir paslaugas.

Tokiu būdu kaltinamojo atstovaujamoms įmonėms buvo sudarytos sąlygos laimėti gydymo įstaigos pirkimų už beveik 50 tūkst. eurų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode